Почивка


УВК Прогрес

През 2004 г. към "ЦАПК Прогрес" е създадена дъщерна фирма - Учебно-Възстановителен Комплекс /УВК/ "Прогрес" ЕООД със седалище с. Дуранкулак, Община Шабла, Област Добрич. Същата година към УВК "Прогрес" е създаден Център за Професионално Обучение /ЦПО/, който е лицензиран по Закона за професионалното образование и обучение. Повече информация можете да намерите на http://uvk-durankulak.info/.

УВК „Прогрес” - Учебна база Дуранкулак е разположена в красива уединена местност на брега на морето, в непосредствена близост до природен резерват "Дуранкулашко езеро". Базата разполага със специално оборудван учебен кабинет (компютърна зала) с дванадесет работни места. В базата в Дуранкулак са налични още две зали за провеждане на обучения, за които не е необходима компютърна техника. За периода на обучението курсистите и придружаващите ги лица са настанени в съвременно оборудвани бунгала при пълен пансион.


В България е открита "Добруджанската Троя"!

Праисторическият култов комплекс на 7500 години е с най-старите каменни сгради в Европа. Следите от селището, за което се смята, че се е сринало заради земетресение, са открити на "големия остров" в езерото Дуранкулак, лагуна с площ 3,4 кв. км в североизточната част на България. Научете повече